h1

Markväv och pallkragar

maj 26, 2007

Trots vissa störande, försinkande orosmoment så har jag lyckats göra lite nytta. Fick i uppdrag att göra ordning 2 rabatter 10x 1 m, fulla med kirskål. Inte mycket att göra åt rabatterna tror jag. Så min plan är nu att flytta ut rabatterna, som är på var sida av ingången till huset, ev lite mindre än 10 m, försöka gräva upp och flytt ev. blommor som kan finnas i kirskålshavet. sen gräva upp så mycket av kirskål med rötterna som möjligt, och så gräsfrön där istället. Kommer det kirskål sen ändå, och det lär det göra, trots grävningen, så kan man i af hålla dom ner med gräsklipparen. Sen är det ett kryddland med kirskål oxå. Där blir det nog som jag föreslog Märtagreta. Rensa, gräva upp växter man vill behålla, mörk täckväv och så ställer man pallkragar att odla på ovanpå duken, på med jord och sätta ner kryddväxter. Pallkragar är bra, vill man ha lite högre kan man ställa dessa på varann. sen går dom att ta bort efter ca 2 år när kirskålen är utrotad. Ingenting växer utan ljus, inte ens kirskål. Ja, sen är det bara lite nya växter, och det är ju det roligaste att planera. Kramar!

semesterblommor_380.jpg

Pallkragar 

3 kommentarer

  1. Jag blev glad att oxå du är på g igen 😉 Hoppas du får en skön kväll, kram!


  2. Eh, vet du vad, vi glömde lägga väv under pallkragarna, det är bara att tuta och köra ändå, får väl riva bort pallkragarna nästa vår om vi känner för det då.
    Jo, pojkvännen är klar! 😉


  3. Så kul att du kommit tillbaka. Dina trädgårdstips slukas med stor aptit av mig så du blev saknad när du plötsligt försvann.
    Kirskål måste vara den elakaste ört som munkarna tog hit en gång i tiden. Jag har sluppit den fram tills vi skaffade det här huset och jag inser hur lyckligt lottad jag var, för det är en kamp.
    KramKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: