h1

Hallon och bebisar

augusti 31, 2007

I dag har jag grävt, grävt och grävt. Klippt tvårsskotten på hallonen, sommarhallonen är bäst att tillägga hösthallon är ju lite tidigt än. Fast nu har jag hört att det nästan varit frost på nätterna. Dags för vinterdäcken snart hua ;-( . Hallon gillar inte kalkjord, ett problem på den här ön. Hade en liten plan på att lägga täckbark vid hallon, vi får se. Ja trädgårdsarbete tar då aldrig slut. Nu har vi ätit pizza, druckit ett glas vin, ok två, och sen har jag just tonat håret. Grabbarna är hos pappa i helgen. Hoppas på hyfsat väder i morgon för då blir det nog Havdhem marknad. Grannen som väntade barn har nu fått en liten tös, i går tror jag. Längtar efter att se den lilla bebisen. Grattis Elinor, Danne och storebrorsan Dennis.

Ha en trevlig fredagskväll allihop!

6 kommentarer

 1. Hör du, hur ska jag göra med min fina dubbla pion? Jag vill flytta den då den tar en massa plats på sommaren i rabatten när den blommat ut, kan man flytta nu eller ska jag vänta till våren? Och vad ska jag tänka på vid flytt, jag har dåliga erfarenheter av det, dödat några pionbuskar vid flytt…
  Kram kram till dig, jag har också tagit två glas vin, men det hjälpte föga mot ryggvärken, det blir fanimej akuten i morgon om jag inte mår bättre… ÅH, typiskt!


 2. Har du knådat tumbenet oxå? Hårt? Pioner är känsliga för flytt,inte helt säker att dom överlever.Men måste eller vill man flytta e en växt överhuvudtaget är alltid tidig höst det bästa. Den hinner då etablera sig på nya stället och man hinner vattna ordentligt under någon månad innan frosten kommer. >( förhoppningsvis, för nu är det kallt). Klipp gärna ner den i samband med flytten och inte för mycket näring i den nya jorden, speciellt inte för mycket kväve. Lång, krångligt svar till dig som verkligen inte bör vara ute och gräva upp plantor. 😉 Har ni ingen kiropraktor på norr?


 3. Jag har hört att man aldrig ska flytta en pion för det är inte säkert att de blommar fler gånger men jag är ju bara en amatör!
  Hoppas det blir en trevlig dag på marknaden!
  Kram


 4. Gratta grannarna från mig, också!Ha det kul på marknaden!


 5. Helt ant Znogge, man ska inte flytta en pion för risken finns att den inte blommar igen. 50-50 ungefär, men ibland har man ju inget val och då måste man chansa.


 6. Hm, jag hade missat svaret så ursäkta frågan igen… Kände på mig att det var så som du skriver här, men min mamma hävdar bestämt att det är busenkelt, hon har flyttat pioner hur många gånger som helst och aldrig misslyckats! Tyvärr tror jag inte att det bara är skryt för hon duktig på trädgård och kan mycket. Jag skulle säkert döda den fina pionen. Jag får lösa det på annat sätt för vill inte bli av med den. Visserligen har jag flyttat den dit, men två gånger är nog att utmana mitt arma amatöröde.
  Kram på dig!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: