h1

Varför det är bra att döda hjärnceller

september 23, 2007

En flock bufflar rör sig inte fortare än den långsammaste buffeln. Då flocken är jagad, är det alltid de långsammaste och svagaste djuren som dödas först. Detta naturliga urval är bra, eftersom flockens hastighet och hälsa blir bättre, just för att de svagaste djuren gallras ut. Den mänskliga hjärnan fungerar på ungefär samma sätt.

Alkohol tar död på, som vi alla vet, hjärnceller, och det är de långsammaste och svagaste hjärncellerna som dör först. Om man då dricker alkohol regelbundet rensas automatiskt de svagaste och långsammaste hjärncellerna bort vilket leder till att hjärnan blir effektivare och snabbare. Och det är den processen vi märker av när vi känner oss smartare efter några glas öl/vin/groggar och annat.

4 kommentarer

 1. Egentligen borde man inte dricka något alls… Eller har vi hjärnceller i reserv…
  Ha en smart söndag!


 2. Näe..det tror jag inte alls på *S*, tror det är bättre att inte dricka alls, mer än lite vin ngn gång, för blodets skull… 🙂

  Tur det finns ngt gott med det..


 3. Huga, det låter hemskt :-D, jag tror på att lite vin är nyttigt, och gott, men hjärncellerna, de värdesätter jag högt, långsamma som snabba, de jobbar i skift, har jag märkt 😉
  kram på dig!


 4. Hehe… ja, det gäller att hitta bra anledningar till sin konsumtion av brända och destillerade drycker! Har för mig att det var din mor som mailade över någon kul grej om det där, som du nu tycks ha omarbetat något. Snyggt jobbat, agapanthus!
  Ha det och hälsa!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: