h1

Bär rött idag!

september 28, 2007

troja_daisy400_small.jpg

Sms och mejl sprids snabbt över hela världen:
”Som stöd för våra otroligt modiga vänner i Burma: Kan alla människor i världen över bära röda tröjor på Fredag den 28 september”.
– Jag tänker absolut ha på mig en röd tröja, säger skådespelaren Claes Malmberg.

 
 

 

 

Den praktiserande buddisten Claes Malmberg följer utvecklingen i Burma i tv och tidningar. Han upprörs över den burmesiska juntans förtryck.
– Det här är en fredlig demonstration och det är upprörande att den slås ned på det här sättet. Man tappar nästan tron på mänskligheten, säger Claes Malmberg.

Visa solidaritet

Just nu skickas ett sms över hela världen med en uppmaning om att visa solidaritet med de demonstrerande munkarna i Burma genom att bära en röd tröja under fredagen.
– Jag har fått en fem-sex stycken sms både på svenska och engelska i dag. Det är klart att jag kommer att bära en röd tröja på fredag för den här sakens skull, säger Claes Malmberg.
Buddismen är inte en tro utan ett sätt att leva för Claes Malmberg. Han beskriver det som en livskarta som hjälper honom att praktiskt förändra sig själv.

– Jag försöker att möta folk med vänlighet i stället för med aggression. Det är både trevligare för andra och känns bättre för mig, säger Claes Malmberg, som tror att den fredliga vägen är den enda att gå även för buddistmunkarna i Burma.
– Börjar de involvera våld i demonstrationen får juntan all anledning att slå ned den med våld. Det är svårare att slå någon som inte slår tillbaka, säger Claes Malmberg.

3 kommentarer

  1. Oj, rag som har svartrandigt och inte hinner byta om…
    Ha en bra dag!


  2. Tröjor och tröjor… det borde väl räcka med någon röd detalj i ens uppenbarelse för att visa solidaritet med Burmamunkarna, tycker jag! Hur är det, znogge, har du rött läppstift i handväskan, måhända? 😉


  3. Jag har aldrig känt mig särskilt hemma i ngn religion, men om…så är buddhismen ngt som jag känner igen mina egna tankar i. Och jag har varit där, på två torg idag. Det ena var tomt, det andra var fullt av…sympati och samhörighet. Blir lite tårögd bara jag tänker på det. Ngt gott leder det nog till iaf… Kram:)Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: