h1

Om Pappor, en dag för tidigt

november 10, 2007

Det har snöat. Inte mycket, bara några flingor, men det blåser riktigt ordentligt. Grabbarna är hos pappa i helgen, ganska passande när det är farsdag i morgon. Min egen pappa bor någonstans norröver, har ingen kontakt med honom alls, tror att han skulle bli mest besvärad om jag grattade honom. Konstigt det där, med pappor som gör så, struntar i sina barn från tidigare. Tror att han har tre egna, nästan vuxna barn med sin ”nya” fru. Han har heller aldrig träffat sina barnbarn och vet antagligen inte vad dom heter eller hur gamla dom är. Kan inte säga att jag saknar honom egentligen, mest saknar att han inte saknar om ni förstår 😉 Dom få gånger jag har pratat med honom så har det bara varit lång harranger om hur mycket och hur jobbigt han har haft, som en ursäkt för att han inte hör av sig. Sen är jag ju lite nyfiken på mina halvsyskon. Ja folk tar ibland helt obegripliga och märkliga beslut.

Nu ska jag ge mig ut i ruskvädret och lämna in kusarna (75:an) Bäst å vinna lite pengar, vintern är på G och många vantar blir det 😉

Ha en underbar lördag!

7 kommentarer

 1. Det är väldigt tråkigt att du inte har någon kontakt med din pappa men det är minst lika tråkigt att du inte träffar dina halvsyskon. Det handlar ju även om barnens kusiner. Kanske kan det komma ett tillfälle när du kan (om du vill) lära känna dina halvsyskon för ni är ju väldigt nära släkt. Ibland begriper man sig inte på hur vuxna människor tänker! Eller om de gör det alls…
  Kram!


 2. Pappor är verkligen konstiga *ler* min fru träffade aldrig sin pappa. Hon har en halvbror någonstans norröver!
  Kram och ha en trevlig helg 😉


 3. Ja Znogge jag har funderat lite över det där med syskonen och ev. kusiner. Hoppas att jag får träffa dom någon gång.

  Verkar som pappor som vill ”fly fältet” rymmer norr ut Berben?!
  Kramar!


 4. måste säga att din pappa är lika obegriplig för mig, trots att jag själv är pappa…


 5. Förstår din saknad, har heller ingen kontakt. Men att du inte har träffat dina halvsyskon kan jag verkligen förstå en annan saknad för, hoppas det kommer tillfälle till det.

  Ha en fin helg, hoppas du hittar två likadana vantar till dig själv…

  Kram:)


 6. Jaså, det är Fars Dag idag? 😀 Då kanske du kan köpa ett paket Rizla med dig när du kommer, hehe…?
  Kram till dig o Pedro!
  C u tomorrow!


 7. Här är det samma visa, men min dog för drygt fyra år sen och då satt jag där, ändå, kan man säga. Han vågade inte träffa oss, så när sjukhuset bad oss komma så sa jag att det kunde ju ta livet av honom! Men jag tror han dog med en viss lättnad inom sig trots allt, och han blev varse att vi var där.
  Det där med pappor är tyvärr inte ovanligt och väldigt svårt. Jag kan ärligt säga att jag inte kände något för honom, som pappa, när jag satt där. Men som människa, så tyckte jag att vi skulle finnas hos honom när han låg för döden. Ett dygn innan han dog, (sen var han borta tills det var dags) tittade han upp på mig och sa mitt namn. Jag har aldrig sett så blå ögon någon gång, och ibland… ser jag just dom ögonen i spegeln. För hur det än är, så finns ju banden, vare sig man vill det eller inte.
  Jag har haft, och har, dock, en underbar styvfar, sen jag var tio, och han ser jag som en sann far!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: