h1

Grönsakerna börjar året

januari 2, 2008

Visst är det märkligt att så fort jul och nyår har passerat skriker kroppen efter nyttigheter. Vaknar på morgonen och det första jag tänker är GI metod och spenat.( Men inte före mina 8 koppar kaffe och wienerbröd 😉 ) Egentligen inte ett dugg konstigt, tror att vi är så inpräntade av affärernas återkommande hälsotema, som av tradition alltid infaller efter frosserierna under jul och nyårshelgen, att vi faktiskt rent automatiskt och instinktivt blir sugna på ett sundare liv. Och det är väl en tradition som ändå är rätt ok, fast en smula ologiskt.

gronsaker.jpg

Recept

En ordningsföljd av steg-efter-steg instruktioner för att preparera ingredienser man inte har, i redskap man inte äger, för att göra en rätt som till och med hunden vägrar äta.

Kalori:

Vanligt mått på mängden av bortförklaringar erbjudet av den individuella genomsnittspersonen med förhandsrätten att ta en andra portion av en speciell maträtt.

6 kommentarer

 1. för mig är recept en källa till inspiration. Jag läser igenom det, köper hälften av råvarorna enligt det, andra hälften enligt min fantasi och slutligen blir det något helt annat!


 2. 8 koppar kaffe och wienerbröd…till frukost. Håhåjaja, är det gott, verkligen??
  Lite grönsaker är fräscht, men så finns allt det andra – också.

  Lagom är bäst. Inte alltid lätt att följa dock.

  Ha en fin dag.
  Kramar:)


 3. Lejonet: Ja så är det nog. För mig är skapandet i köket nödvändig, annars skulle jag lika gärna kunna köpa tråkig färdigmat.

  Madonnan: Hmm… jag överdrev nog en smula där 😉 Brukar inte dricka mer än 5 koppar och faktiskt aldrig äta wienerbröd till frukost.
  Kramar!


 4. Ja i vilket fall så skriker kroppen efter annat än julmat nu, så här blir det tacopaj till middag idag. Kram och god fortsättning på det nya året!


 5. ja du har kanske lite rätt i det. Själv älskar jag bufféer av alla slag. Lite av mycket är min melodi. Då kan man liksom skapa sin egen personliga tallrik, efter humör.
  Och wienerbröd till frukost, vilken höjdare! Att jag aldrig tänkt på det förut…
  😉
  God fortsättning på nya året!
  kram


 6. Haha, det stämmer på pricken. 🙂
  Just att äta nyttigt gäller bara dom första dagarna efter jul och nyår för mig. Då har inte kroppen sett en grönsak, på foto ens, den senaste månaden. Lustigt nog räcker det med bara en gurka sen börjar min kropp snegla efter ostchipsen. Skumt. 😉Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: