h1

Solen eller?

januari 10, 2008

Laddar för en promenad idag oxå och idag tror jag man kan få se solen 😀 Bara ca 20 dagar kvar av januari, med för mycket månad kvar av lönen.

Nästa vecka börjar 8-åringen med ett minnesträningsprogram på skolan. Programmet är utvecklat för barn med minnessvårigheter och ”känner av” barnets nivå och svårighetsgraden höjs vart efter barnet blir bättre. Programmet körs i 5 dagar med belöning efter 5 avklarade pass, sen 5 till osv. Programmet ska vara riktigt jobbigt och man jämnför det med mjölksyra, fast i hjärnan. Själv efterlyste jag ett före å efter test, för att verkligen se vad programmet ger. Kul att dom jobbar så mycket med hans träning både när det gäller språket och fysiskt, jag tror att det hjälper honom mycket.

Näe promenad var det. Och sen…. städa och koka soppa på en spik. Ha en bra torsdag!

4 kommentarer

 1. Så bra att skolan engarerar sig i din pojke. Det är väldigt viktigt att jobba med minnesträning om barnet har minnessvårigheter. Hoppas han ska tycka det är hyfsat kul också!
  Kram!


 2. här finns ingen sol. Den försvann för ett par månader sedan. Nästa gång jag ser den kommer jag att undra vad det är för något!


 3. Skönt att höra att skolan engagerar sig.
  Det där programmet lät intressant, vad är det för något?
  Jag har läst mycket om RoboMemo och även gått på ett seminarie om det. Det verkar mycket intressant och en del pedagogisk personal som provat det hade bara gott att berätta om det. Problemet är bara att det är så förtvivlat dyrt och skolan ansåg inte att det var nödvändigt/prisvärt. Möjligheten finns att köra det privat, men det gjorde inte vi.
  http://www.cogmed.com/cogmed/articles/se/14.aspx


 4. Tankspridd: Här finns en demo av programmet
  http://www.laramera.se/indexSwe.htm oc på sidan:
  http://www.minneslek.se/
  plus massa info.
  Ska bli spännande att se vad det ger. 🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: