h1

Inspiration hittad

januari 22, 2008

Många bra recept med smart sök funktion hittade jag i jakten på inspiration. Lutar åt lax på spenatbädd idag.

Ugnsbakad lax på spenatbädd

Superenkel lax med grädde och parmesanost. Den sköter sig själv i ugnen och är klar inom en halvtimme.
Ingredienser

800 g färsk lax utan skinn och ben (gärna mittbiten)
200 g färsk bladspenat
150 g färsk parmesanost
3 dl vispgrädde
salt
peppar
1 tsk smör till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort stjälkarna från spenaten och skölj, låt rinna av.

2. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.

3. Skiva eller riv parmesanosten grovt. Salta och peppra laxen.

4. Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg osten på fisken och häll grädden runt om.

5. Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.

lax.jpg

Sen kommer jag säkert att göra en egen variant, eftersom jag avskyr att följa recept. Men som inspiration…:-D

 

2 kommentarer

  1. Jag har käkat den där maträtten. Supergod!!
    Kram på dig 🙂


  2. Det låter verkligen supergott! Väntar på ett omdöme efter test. Kram



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: