h1

Exklusivt för bloggen

januari 30, 2008

En liten smula gladare idag kanske. Semlorna igår blev goda fast jag hade fuskat och köpt färdiga vetebullar. Jag har faktiskt en annan variant, helt egenuppfunnen som jag ibland brukar göra. Egentligen borde jag nog ta patent på den 😉 men exklusivt för er bloggare…..  här är receptet:

Agapanthus gotlandssemlor:

Runda saffransbullar ( samma deg som vanliga lussekatter )

Ta av hatten och gröp ur en lite.

Lägg i en klick äppelmos

och sen en stor klick grädde eller om du vill spritsa snyggt

pudra lätt över grädden med kanel

sätt på hatten och pudra med florsocker.

Klart!

Nu ska jag tömma kontot, dvs. betala räkningar. Sen kolla tid i tvättstugan och städa upp lite. Pojkvännen är på psykologi kursen. Det känns bra att han utbildar sig så att han kan ta hand om mig sen 😉

Ha en bra onsdag!

6 kommentarer

  1. Det lät inte dumt alls! Bra för en familj med en nöt- och mandelallergiker! Du råkar inte ha receptet på chokladsemlor också?
    Ha en fin dag!
    Kram!


  2. *Märtagreta blundar och klappar sig för öronen* vill inte äta nån semla förrän jag är i Stockholm nästa vecka och fikar med Ninnibeth och Livsglimtar! *aaaaaaaaaaaah*
    Jag älskar saffransbullar, så ditt recept låter kanon, men jag är också en ”sucker for” mandelmassa… kan man kompromissa?
    Ska vi försöka sammanstråla någon gång mitt på ön och gå i Botaniska och äta glass när vårsolen återtagit vår underbara boplats?
    Kram kram


  3. Här är det fritt fram att ändra efter egen smak, då blir det ju en Märtagreta semla 😀 Absolut!! Klart vi ska ses, helst snart. Kramar tillbaka!


  4. Tyvärr Znogge några choklad semlor…. hmmmm kanske kommer jag på nåt eget, då återkommer jag 🙂 Kram!


  5. Kan du skicka nogra äkta svenska semlor med mandelmassa i posten till mig? Här har man bara boller med krem og melis på… (eh… grädde og florsocker heter vel det på dine kanter) – men det blir liksom ikke samme sak..
    Kunne ha baket noen selv, men du kjenner jo till mine kokke-kunster (ha-ha)….
    Ha en fin dag der borte i havgapet 🙂


  6. Tack för receptet! Det ska jag definitivt pröva.Lät supersmarrigt :0)



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: