h1

Partiprogram forts.

mars 2, 2008

Blir nästan lite upphetsad av att sitta här och bestämma hur Sverige skulle kunna se ut, även om det bara är en utopi. Flera tankar följer.

Arbetsförmedlingen skulle arbeta med provisionslön. Alltså betalt efter antal förmedlade jobb 🙂

Jämlikhet tror jag inte handlar så mycket om kön, utan snarare om att man kanske värderar kvinnligt arbete fel. Lön borde värderas av hur stort ansvar man har. Om nu alla skulle få en statlig grundlön ( se tidigare inlägg) så behöver man kanske inte lägga lika stor vikt vid hur lång studietid man haft. Alla har tid och möjlighet att bli det dom är intresserade av och har läggning för.

Tandvård och även glasögon/ linser skulle gå under högkostnadsskyddet, precis som övrig sjukvård. För så är det i a f med mig, ögon och mun sitter fortfarande kvar på övriga kroppen.

Att ha rätt till 1 timmes friskvård i veckan på arbetstid är ju ett bra intiativ. Ännu bättre hade varit om folk haft tid att utnyttja den. Kanske den skulle schema läggas istället och att man fick något slags kort att stämpla vid varje tillfälle samt en julbonus för antal utnyttjade friskvårdstimmar. Själv har jag friskvård hela dagarna, men jag gillar bonusar 😀 Att förebygga sjukdomar är ju klart lättare än att behöva behandla själva sjukdomen. Som att köpa hus ungefär, man måste underhålla det.

Sen undrar jag lite lätt hur man kan ha ett så korkat system i kommunerna där kommunernas olika avd. får betala hyra underhållskostnader mm till en annan avd. på samma kommun?! Snacka om onödigt administrativt arbete. Som att betala hyra till sig själv. Så klart att kommunservice inte kan gå med ekonomisk vinst, vinsten måste ju ändå räknas i kommuninvånarna själva. Alla människor är en tillgång på olika sett, inte en utgift.

15 kommentarer

 1. Å vilket bra parti det här var.

  Speciellt fastnar jag för det med AF och glasögon, linser och tandvård. Det borde ju vara självklart egentligen!

  Ja,det där med friskvård är ju lite speciellt…när man inte har tid att utnyttja det. Jobbet ska ju ändå göras liksom och övertid är inte kul när man ska hinna hämta/vara hemma en viss tid.

  ”Alla människor är en tillgång…” Så bra ju och helt rätt!

  Ha en fin söndag.

  Kram:)


 2. Jag gillar verkligen ditt förslag med provisionslön åt arbetsförmedlingen. Borde vara en självklarhet redan i dag!
  Kram!


 3. Ja visst är det märkligt att ögon och tänder inte hör till kroppen. Inte själen heller, för det är helt andra priser på den vården.
  Jag vill inget hellre än laga lite gaddar men min ekonomi tillåter inte såna ”utsvävningar”. Till slut är det nog inte annat än trasor i min mun. Jag tänker på tandläkaren jämt – nej jag är inte kär i honom, vet förresten inte om han är kvar – vill inget hellre än att ligga utslagen med en borr i munnen. 🙂

  Kramar 🙂


 4. och vad säger Partiordföranden om transporter? Jag skulle föreslå att kommunerna gör sitt yttersta för att få busser och tåg att bli så billiga som möjligt, lite av en RyanAir princip, för att öka incitamentet att lämna bilen hemma. Idag är det ju dumt, har jag redan bil blir det billigare att åka med den än att ta bussen eller tåget, speciellt om vi är fler. Jag har flera gånger jämfört bilen med tåg / buss när vi ska åka till svärföräldrarna men det lönar sig inte. Det, kan jag inte fatta.


 5. I Japan är det vanligt med gemensam morgongympa. Då samlas alla för en gemensam övning.
  På vårt företag är det en liten klick som går stavgång på lunchen varje onsdag. Det är fritt fram för alla men mycket få som följer med.
  Jag är inte en av dem 🙂


 6. Är det val snart, så jag kan rösta på dig???
  🙂


 7. Kilar in och hälsar på :-)..Har du tagit en litenbloggpaus? Det är bara nyttigt ibland 🙂
  *varm kram*


 8. Är du redan på resa med partiet eller bara en liten bloggpaus?
  Kram i alla fall och en trevlig helg!


 9. hej vännen, saknar nya inlägg hos dig. Kommer in med en jättebamsekram hursomhelst!
  🙂


 10. Bara mycket att göra eller problem? Sköt om dig! Kram


 11. Alles gut?
  Kram 🙂


 12. tittar in och avlämnar en stor Kram


 13. HELLO! WHERE ARE YOU?


 14. Jag hoppas att ditt uppehåll beror på att du arbetar med partiprogrammet (mitt uppehåll har berott på en trasig dator).


 15. Blir lite orolig för dig. Är allt väl?Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: