h1

En mamma Agapanthus är inte rolig med blöta fötter

maj 12, 2008

En väldigt kylig morgon med regn i luften åkte jag till jobbet.I Foppatofflor!!! Hur smart är det, alla vet antagligen hur foppatofflor ser ut, femtielva relativt stora hål som ska göra att dessa plastskor inte ska orsaka fotsvett. Efter en timme gick strumporna att vrida ur, dock ine av fotsvett utan regn. Ingen vidare början på dagen precis.

Eftermiddagen var EVK (elevvårdskonferens) inbokat ang. nyss 9. En ny rektor presenterade sig och mamma Agapanthus var taggad. (För den som inte vet kan jag snabbt berätta att nyss 9 som har en Asperger dignos plötsligt,huxflux blev av med sin assistent straxt innan påsk och ingen ny skulle tillsättas.)

Mötet gick ungefär så här:

Mamma Agapanthus:- Har sett en försämring sen Asisstenten slutade, visst måste väl skolan ha rätt att få en resurs som går utanför budgeten när det finns barn som har särskilda behov och som har en fastställd diagnos??

Rektorn ( lätt gäspande ):- Näenja, det fungerar inte riktigt så.

Mamma Agapanthus:- Nähä, hur fungerar det då?

Rektorn- Det är klart att man ska få hjälp. mummel, mummel och skolan har skyldighet mummel mummel. Eventuellt kommer en pedagog att anställas nästa termin och ev. kommer hon att ha 40% över och då kanske….

Mamma Agapanthus:- Men om han nu ligger efter med språkbiten, trots att han gått om en klass, hur blir det då i senare klasser. Blir det då 2 år i varje klass?? ( för att citera den där boken av den där som jag just nu har förträngt namnet på) Vore det inte bättre för alla att ”lägga in stora resurser nu, så kanske han kan komma ifatt?

Rektorn- Inget att oroa sig för, för från å med 3:dje klass kommer man att kolla att barnen inte ligger efter i något avseende genom nationella prov.

Mamma Agapanthus:- ?? Ja ha, och om dom gör det????

Rektorn ( med ett nöjt leende på läpparna )- Då gör vi ett åtgärdsprogram 🙂

Mamma Agapanthus:- Jaha, ni skriver ett papper där det står vad man ska jobba med, för att ta igen 2 år som man inte riktigt har hängt med i, och som kanske aldrig hade behövt hända.

Tänk så många givande möten man får gå på 😀

6 kommentarer

 1. Och det är väl så trevligt att veta att man är två år efter, när man redan visste att det skulle bli så, eller hur? Visst är det märkligt! Om skolan har skyldighet har de skyldighet NU, inte i framtiden. Annars skulle de ju säga ”skolan kommer att ha skyldighet”….det där med ”eventuellt” låter som ”aldrig”. Ge inte upp! du får slåss för dina rättigheter. Du betalar ju skatt! Eller kanske du ska ”eventuellt” betala skatt, i mån av pengar! hehe, det vore väl något!:-)


 2. Jag förstår din frustration. Dessa pengar som sparas in på barn, jag fattar inte prioriteringarna alltid…

  Kram


 3. Vilken sanslös idioti.
  Ska han inte kunna få den hjälp han behöver med en gång, så kanske det inte behövs så stora åtgärder sen, när dom måste sätta in ”åtgärdsprogrammet”.
  Sen är det ju lite sorgligt att man inte ens blir förvånad över sånt här längre…

  tur för honom att han har en skärpt mamma som motåtgärd i alla fall.Lycka till!

  kramar


 4. Det där var den mest amatörmässiga rektor som jag hört talas om! Skandagl men tur att du stod på dig rejält!
  Kram!


 5. Sååå skönt att få medhåll, tack!
  Ja jag funderar skarpt på att ringa upp skattemyndigheten Lejonet 😉
  Hörde nyss på nyheterna om ett liknande fall, då en 10 årig pojke. Jag ska forska i saken, tänker absolut inte nöja mig med det här.


 6. Way to go, Agapanthus! 🙂
  Författaren till Två år i varje klass var för övrigt
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kar_de_MummaKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: