h1

8, 6,1 eller…..

augusti 5, 2008

På fredag är det många som gifter sig läser jag. Anledningen är naturligtvis datumet 2008-08-08. 8 anses som lyckotal, speciellt i Kina och Japan.

Åtta, anses som ett lyckonummer av kineser och japaner eftersom det (八 pinyin bā) låter som ordet ”välgång” (發 pinyin fā). Exempelvis planeras OS 2008 i Kina invigas 8/8-08 kl 20.08 lokal tid.

( Kanske man ska köpa en lott på fredag 🙂 )

Annars har jag för mig att talet 8 har med religon att göra om man läser om numerologi. Vilket jag just gjorde. Jag blir en 6:a på namnet och en 1 på födelsedatumet. Sen gjorde jag naturligtvis kärslektalen oxå, vi blev en 6:a 😉 måste ju vara en höjdare.

Annars har Agapanthus klafsat runt i ösregn och lera hela dagen, en mindre angenäm upplevelse, och haft ett ganska hopplöst samtal med en tråkmänniska som säkert har gått på kurs i ”konsten att envist upprepa samma mening oavbrutet tills motparten inser att samtalet är meningslöst, ger upp och lägger på luren”

Imorgon är det i a f den 6:e, det är en bra dag, det känner jag på mig 😀

3 kommentarer

  1. Då hoppas vi på en kanondag i morgon då!
    Kram och god natt!


  2. 8:an är ju också en evighetssymbol, om man lägger den ned. Ungefär som en cirkel, den slutar ingenstans, och börjar ingenstans. 8:an står också för stabilitet, trygghet. Jag har kompisar som gifte sig den 9/9-99, själv ska jag gifta mig den 18/10-2008, vilket blir 11, vilket är ett Mästartal, och som också blir två… ja, det blir nog bra. 😀


  3. Fy för klafs och såna samtal. Hoppas morgondagen blir bättre, klart sex är bättre än åtta:)

    Kram:)Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: