h1

Läst på morgonen

augusti 23, 2008
Så höjer du ditt lyckoindex
😀
Skaffa dig mer livsglädje – satsa på rätt saker i livet.
Sluta drömma om lottovinsten på en miljon kronor. Lägg tid på dina relationer och på ideellt arbete i stället, så blir du lyckligare. Med sju enkla steg hittar du lyckan i ditt liv.
( Fast jag tänker nog lämna in en v 75:a idag i a f )

Sluta jämföra dig

Att jämföra sig med andra och vara pessimistisk sänker ditt lyckoindex. Styr bort uppmärksamheten från det som är negativt och bli medveten om dina möjligheter och
din potential.

( Japp det är jag nog ganska bra på 🙂 )

Ha rätt arbete

På ditt arbete ska du ha meningsfulla arbetsuppgifter och bli lagom utmanad. Hur hög lönen är och vilken status du har spelar mindre roll för att du ska bli lycklig.

( Ja jag har nog mitt drömjobb, fast vem skulle tacka nej till högre lön? )

Gör gott för andra

Ställ upp för de personer som du bryr dig om. Hjälp dem med flytten, barnpassningen eller ge dem en kram när de behöver det. Du får kärlek och tacksamhet tillbaka och mår bättre själv.

Om du kan, ge pengar eller stöd en organisation vars syften du sympatiserar med. Eller hjälp till med ideellt arbete. ( Här får jag allt hålla i mig en smula, man kan inte bli för bussig väl? )

Jobba med dina relationer

Tappa inte bort din partner eller dina vänner om livet är stressigt. Det viktigaste du kan göra är att avsätta tid och energi till att ha fungerande relationer. Städning, renovering och annat kan alltid vänta till senare.

( tjoho! Jag slipper städa idag, ska nog vårda relationer istället 😀 ja kanske lite städning då )

Satsa på en aktiv fritid

Visst är det skönt att slappa i soffan ibland. Men en engagerad fritid gör mer för ditt lycko-index. Ägna dig åt aktiviteter som är sociala, fysiska eller kulturella. Välj det som får dig att må bra, till exempel gympa, akvarellmålning i grupp eller att se en teaterföreställning.

( Ja jag ska ju i a f börja på afrikanska dansen )

Läste dessutom att man ska göra en tacksamhetlista med 5 saker man är tacksam för, varje dag. Precis som geddfish gör. ( Där får jag nog återkomma, klockan är ju bara morgon )

Vill man däremot bli olycklig finns garanterat goda tips ”hemma hos Deercat 🙂

Läser oxå att barn och ungdomar behöver minst 9 timmars sömn, annars riskerar dom att få högt blodtryck, övervikt och även depressioner. 1-0 till mamma Agapanthus 🙂 Som alltid tvingar motvilliga grabbar i säng runt nio.

källa:Expressen

4 kommentarer

 1. Det låter i och för sig bra men jag behåller nog mitt stående lotto! Bara för säkerhets skull…
  Kram½!


 2. Lämnar en kram och håller tummarna för min Lottorad och din V75a idag!

  Vem behöver inte ordentligt sömn förresten, så viktigt det är för välbefinnandet!

  Kram!


 3. vettiga förslag!jag tror det är väldigt viktigt att man har ett ”eget liv” utanför jobbet. Idrott, hobby, vad som helst. Något som ger dig mening. Och att ta hand om relationer är inte en dålig idé heller.


 4. Ingen vinst blev det, men det gör ju inget nu när jag vet att man inte blir lycklig av det 😉 ( Fast nog hade jag blivit lite lycklig i a f)
  Kramar till er!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: