h1

Och vart är vi på väg?

januari 4, 2009

Här har vi fått snö, en decimeter drygt skulle jag gissa. Väckt blev jag av Miniloppans hysteriskt skränande Spidermanklocka. Ja det är väl lika bra att få in rutinerna igen,bara 4 dagar till skolan börjar. I kalendern finns inte mycket att skriva än.  Skolchefen som ska höra av sig efter helgerna, när det nu blir. Lätt pessimistisk kan man ju gärna bli när man läser om alla nerskärningar i skolan och i vården.

Kanske framtiden blir att alla ungar får sitta hemma vid datorer och ha skolundervisning, ve och fasa. Och säkert kan man köpa något hemma undersöknings kit, där man kollar blodtryck,ekg  och så får datorn ställa diagnosen, istället för att gå till läkaren.  Sen få man receptet mailat direkt till apoteket som skickar hem medicin på posten. Voila! Undrar hur man skulle göra inom psykvården? Kanske någon slags hjälm som kollade synapser och fellänkar i maskineriet?  Man skulle i a f  inte behöva träffa en enda människa. Med tanke på att dom flesta blir arbetslösa så….. Näe hemska tanke.

Idag ska jag göra ett försök att få upp två Ikea hyllor som jag tittat på någon vecka för att klura ut bästa möjliga attack, dom ska ju helst hålla för att ställa saker på.

Lite pulsande i snön får det nog oxå bli, det är ju trots allt ett ganska exotiskt inslag nu mera.

En sån här kan  i a f vara alldeles lysande bra att ha 😀

Ha en bra söndag, som jag tror är alldeles vanlig!

5 kommentarer

  1. du kanske minns på 70 och 80 talet pratade man om hur härligt det skulle bli när maskinerna gjorde allt. Det ingen funderade på var vad skulle alla människor göra. Man antog bara att människorna skulle ha pengar och kunna slöa och slappa; men ingen koppling till jobb fanns. Och nu är vi på väg dit… hemskt! Har du ringt till Telia någon gång, och pratat med robotten? ”hej, du har kommit till Telia… beskriv ditt ärende så hjälper jag dig”


  2. Japp den har jag ”pratat” med och någon gång Sj:s hörselskadade robot. 😉


  3. Visst har snön blivit ett exotiskt inslag! Här är det barmark som gäller fortfarande. Ganska tråkigt egentligen men ur trafiksynpunkt behändigt!


  4. Vi har snö och riktigt kallt – helt OK, det är ju januari…
    Psykvården finns redan på nätet kan jag berätta. Jag var på en konferens i Danmark för nå’t år sedan som handlade om virtuella konferenser/möten, ett stort läkemedelsbolag berättade om sin verksamhet där förskrivningen av en viss medicin gjordes i kombination med att träffa sin doktor i cyber och ingå i diskussionsforum med andra deprimerade. Jag blev alldeles mörkrädd, är man deprimerad drar man sig ju undan, men man behöver ju träffa andra på riktigt för att kunna krypa ur skalet så sakteliga. Blir man inte ännu mer folkskygg om man bara sitter framför datorn?


  5. Mörkrädd är bara förnamnet Prudie, vad tänker folk med?Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: