h1

Nojig?

januari 19, 2009

nojorTvångssyndrom läser jag om eller vardags noja och en ny bok med namnet ”Nojor, fobier och fixa idéer” . OCD kallas det tydligen på fackspråk.

Den här gillar jag skarpt 😀

”Ibland får jag en stark lust att bita i tulpaner. Vad gott det skulle vara att ta en tugga av de där krispiga stjälkarna. Den tanken har jag haft sedan jag var liten – att någon gång äta iskalla tulpaner.”

Sara, 42, banktjänsteman

Funderar över om jag själv har någon vardagsnoja. Jo jag vågar inte säga något elakt om bilen, inte så hon hör det i a f. Jag måste oxå ligga ytterst i sängen annars kan jag inte andas tror jag. Under vissa perioder i livet har jag haft ganska många ( eller så har jag kvar dom fast jag inte längre fattar att det är en noja 😉 )

Fästmannen har någon fix idé om att man ska knyta en knut på soppåsarna innan man lägger dom i lådan. Något som jag själv börjat göra, trots att jag inte riktigt begriper poängen.

Lite små vardagsnojor är nog ganska harmlöst, värre om det är riktiga problem som försvårar tillvaron.

7 kommentarer

 1. Haha…tugga på tulpaner har jag aldrig längtat efter. Däremot kan jag få en oemotståndlig lust att bita i tunna glas ibland. Jag gjorde den en gång när jag var 5-6 år också, så jag gör inte om det. Men det lockar allt lite 🙂


 2. Jag vågar inte heller säga nåt elakt om bilen så att hon hör det 😉 Sugen på tulpaner har jag däremot aldrig varit…


 3. Någon liten noja har vi nog alla! själv kan jag inte låta bli att bita på glasspinnen fastän det känns obehagligt. Dessutom luktar jag alltid i en ny bok!
  Skumt men ganska harmlöst 🙂


 4. Fästmannen knyter givetvis plastpåsarna för att de ska

  ta mindre plats! 🙂


 5. Och jag kan fortfarande inte se mitt namn i din

  blogroll. Grr..! 🙂


 6. lustigt, jag har en liknande noja. Sover min fru och jag i en säng med en sida mot en vägg, kan jag inte vara nära väggen, för då får jag klaustrofobi!


 7. Hej AgapantHus,Haru provat me Kaktus? Då blire bett i svadan. Om man inte knyter soppåsen blir Sopåkarn skitig på ryggen!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: